Reisbureau Valkengoed

Groepsreis Marokko

destination img

Groepsreis Marokko, informatie

 donderdag 18 november 2021

Informatie over de reis

dsa

Groepsreis Marokko reisoverzicht

Prijs is inclusief:
✔ Vlucht Amsterdam – Fez
✔ Vlucht Marrakesh – Amsterdam
✔ 8 overnachtingen in een 3 sterren hotel
✔ 8 keer ontbijt
✔ Excursie;
✔ Excursie;
✔ Excursie;
✔ Alle transfers
✔ Reisbegeleiding tijdens de gehele reis
✔ Gratis app met daarin alle reisinformatie
✔ Alle belastingen en toeslagen
✔ Reisbureaukosten
✔ Bijdrage calamiteitenfonds
✔ Bijdrage SGR heffing

Prijs is exclusief:
✔ Persoonlijke uitgaven
✔ Overige maaltijdens tijdens de reis
✔ Overige excursies
✔ Reis en/of annuleringsverzekering (deze kan je bij mij afsluiten)
✔ Ruimbagage (deze kan je bij mij bijboeken)

Reissom
Prijs €,- per persoon op basis van 1 persoon
Prijs €,- per persoon op basis van 2 personen (2 persoonskamer)
Prijs €,- per persoon op basis van 3 personen (3 persoonskamer)
Prijs €,- per persoon op basis van 4 personen (4 persoonskamer)

 • Dagprogramma

  Routebeschrijving:

  Dag 23 APRIL: Fes
  Fes Aankomst op de luchthaven van Fes, waar u uw chauffeur heeft ontmoet en naar uw accommodatie wordt gebracht om in te checken.

  Dag 24: Fes – Chefchaouen
  Onze chauffeur haalt je ’s ochtends op bij je Riad en we rijden je om het charmante stadje Chefchaouen, gelegen in het Rifgebergte, te verkennen. Het staat bekend om zijn helderblauwe gebouwen. Terwijl je door de smalle geplaveide straatjes en muren van de medina slentert, zul je merken dat de meeste mannen Djellaba’s van wol dragen en vrouwen met kleurrijke strohoeden. U zult genieten van het panoramische uitzicht over de vallei en het dorp. Op het centrale plein van de medina heb je tijd om de winkels vol met lokaal handwerk te verkennen, zoals wollen kledingstukken en geweven dekens.

  Dag 25: Chefchaouen – Volubilis – Fes
  Na het ontbijt in uw riad, begint u met het verkennen van de Chefchaouen, die bekend staat als de blauwe stad van Marokko. Chefchaouen, gelegen aan de voet van 2 hogere bergen, is een prachtige unieke stad. In de middag begint de schilderachtige rit die ons van hoog in het Rifgebergte door de vruchtbare landbouwheuvels naar de Romeinse ruïnes in Volubilis, een openluchtmuseum, zal brengen. Volubilis is niet zo spectaculair als de Romeinse vindplaatsen aan de Middellandse Zee, maar het is nog steeds een ontspannen manier om een ​​belangrijk deel van de Marokkaanse geschiedenis voor te stellen. daarna rijden we rechtstreeks naar de stad Fes waar u de nacht zult doorbrengen.

  Dag 26: Stadstour door Fes Na het ontbijt begin je je reis door de meest verbazingwekkende plekken in Fes te bezoeken. Een bezoek aan de medina (de oude stad) en haar wallen en steegjes. Bekijk de beroemde middeleeuwse leerlooierijen. Ontdek ook de Karaouine-moskee die in 859 werd gesticht door Fatima Al-Fihri en die wordt beschouwd als de meest prachtige en historische religieuze attractie in de stad. Je hebt een pauze voor de lunch. Later zul je het Merenid-graf zien dat zich op de rand van de vallei bevindt. Verkenning van het prachtige architecturale meesterwerk van Bou Inania Medersa. Dan een andere versierde architectuur genaamd Attarin Medersa, en de Neijarin-fontein. Bekijk ook The Fondouks, de plaats waar de ezels en hun eigenaren elkaar ontmoeten en bezoek de soeks waar de koopwaar van handwerk en eetbare goederen, koperwerk en aardewerk is. Overnachting in uw Riad in Fes.

  Dag 27: Fes – Ifrane – Midelt – Kloven van Ziz – Erfoud – Merzouga (kameelrit)
  Vandaag halen we je op van je riad in Fes en rijden we naar het zuiden via het Midden-Atlasgebergte, stoppend in het cederbos om de Nomade in hun natuurlijke habitat te zien. Reizend door de Midelt en langs de prachtige Ziz Gorges uitgehouwen door vulkanisch gesteente, ziet u uitzicht op het Midden-Atlas-plateau en merkt u hoe het landschap verandert om hints van de woestijn te onthullen als u de stad Errachidia nadert. Na de lunch vervolgen we onze reis door de Ziz-vallei naar Merzouga. Nadat je klaar bent voor je kameel en begeleid wordt door een ervaren kameelgids, begin je je safari te verkennen in de mysterieuze zandzee van de Erg-Chebbi. Hier overnacht je onder de sterren in een Berber nomadenkamp.

  Dag 28: Merzouga – Erfoud – Todra Gorges – Dades Valley – Ait Ben Haddou Word
  ’s ochtends vroeg wakker om te genieten van de zonsopgang op de top van de duin in de Sahara-woestijn en neem vervolgens uw ontbijt. Na deze mooie momenten. We vertrekken richting Tineghir langs Erfoud en Tinejdad. Via Tineghir gaan we verder naar de Todra-kloven. Onderweg stoppen voor foto’s en genieten van het uitzicht. Kom aan in Todra Gorges om te genieten van het prachtige uitzicht op de Canyons terwijl u te voet wandelt. Later rijden we naar Boumalne du Dades en stoppen voor een panoramisch uitzicht over de Dades-vallei. Daarna rijden we naar Ouarzazate langs Kalaat Mgouna, “de rozenstad”, om producten te zien die gemaakt zijn van rozenwater, waardoor je linnengoed nog lang goed ruikt nadat je reis voorbij is. Dan naar Ouarzazate, “het Hollywood van Afrika”. Daarna gaan we verder richting de Ait Ben Haddou kasbah, de grootste Kasbah in Marokko. Staat sinds 1997 op de werelderfgoedlijst van UNESCO. De kasbah werd in de 18e eeuw gebouwd door Berberse stamhoofden, Thami El Glaoui genaamd.

  Dag 29: Ait Ben Haddou – Het hoge Atlasgebergte – Marrakech
  Als we ’s ochtends Ait ben Haddou verlaten, na een bezoek aan de kasbah, zullen we het Hoge Atlasgebergte oversteken via de hoogste wegpas in Marokko Tizi Tichka 2260 m hoog met een indrukwekkend uitzicht op valleien, bergen en vele Berberdorpen in de buurt en ’s avonds aankomen in Marrakech .

  Dag 30: Stadstour Marrakech
  Na het ontbijt in de riad nemen we je mee om Marrakech, ‘de rode stad van Marokko’, te verkennen. We zullen ervoor zorgen dat u de belangrijkste plaatsen van historisch en cultureel belang ziet, inclusief de Saadian-graven; de paleizen van El Bahia. We stoppen voor de lunch in de buurt van het plein en gaan dan naar de Koutoubia-toren. Overnacht in uw riad in het hart van de oude medina van Marrakech.

  Dag 1 MEI: terugreis
  Afhankelijk van uw vluchtgegevens wordt u voor vertrek naar de luchthaven in Marrakech of Casablanca gebracht. Tour eindigt op de luchthaven.

   

 • Vluchten
 • Reisgezelschap

  De reis bestaat uit een groep van 8-20 personen.

  De reis gaat door als er minimaal 8 personen aangemeld zijn.

 • Reisvoorwaarden

  Als je je inschrijft voor deze reis ga je akkoord met de algemene reisvoorwaarden. Deze kan je hier nalezen. Reisbureau Valkengoed is aangesloten bij United Travel alle reizen die worden geboekt vallen hieronder.

  ANVR-Reizigersvoorwaarden 

  United Travel (KvK 59901152) is aangesloten bij de ANVR.

  De ANVR hanteert strenge normen voor het lidmaatschap en bevordert de kwaliteit van reizen en informatie daarover.

  De reizen op deze website worden aangeboden onder de ANVR-Reizigersvoorwaarden (Reis- en/of Boekingsvoorwaarden en/of Gekoppeld Reisarrangement-voorwaarden) die van toepassing zijn op alle aanbiedingen op deze website tenzij uitdrukkelijk wordt aangegeven dat dit niet het geval is.

  Klik hier voor de printversie ANVR-Reizigersvoorwaarden voor het lezen en opslaan van de ANVR-Reizigersvoorwaarden en overige belangrijke informatie.

  Klik hier voor de brochure.

  Klik hier voor het ANVR Certificaat van United Travel.

  Stichting Garantiefonds Reisgelden

  United Travel (KvK nr 59901152) is aangesloten bij SGR.

  U kunt dit controleren via www.sgr.nl Binnen de grenzen van de SGR-garantieregeling (www.sgr.nl/garantieregeling) vallen de op deze website gepubliceerde reizen onder de garantie van SGR. Deze SGR-garantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is dat zijn vooruitbetaalde reisgeld wordt terugbetaald als de wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen prestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorggedragen voor de terugreis.

  Calamiteitenfonds

  United Travel (KvK nr. 59901152) is aangesloten bij de Stichting Calamiteitenfonds Reizen.

  De garantie van het Calamiteitenfonds houdt in dat u als reiziger die deelneemt aan een reis waarop de garantie van toepassing is:

  • (een deel van) uw reissom terugkrijgt indien wij de reis als gevolg van een calamiteit niet of niet volledig kunnen uitvoeren;
  • de noodzakelijke meerkosten vergoed krijgt indien wij als gevolg van een calamiteit de reis moeten aanpassen of indien wij u vervroegd moeten repatriëren.

  Onder calamiteit wordt verstaan een door molest of natuurramp veroorzaakte abnormale gebeurtenis.

 • Annulering

  De aanvullende annuleringsvoorwaarden:

  • De reis is niet kosteloos te annuleren
  • De reis is tot 30 dagen voor vertrek tegen 50% kosten te annuleren
  • De reis is binnen 29 dagen of korter tegen 100% kosten te annuleren

  Annuleringsverzekering:

  • Het is verstandig om een annuleringsverzekering af te sluiten voor de reis. Hieronder zijn de 2 mogelijkheden die je voor de reis kan afsluiten:
  • Een kortlopende annuleringsverzekering  bekijk hier de verzekeringskaart
  • Een kortlopende all risk annuleringsverzekering  bekijk hier de verzekeringskaart

  Reis je meerdere keren per jaar? Dan kan het verstandig zijn om een doorlopende annulering/reis verzekering af te sluiten. Vraag bij de boeking om meer informatie over deze verzekering.