Reisbureau Valkengoed

Groepsreis Kenia

Groepsreis Kenia, informatie 

Nairobi

Met meer dan 3 miljoen inwoners is Nairobi een van de grootste steden van Afrika. Een echte metropool, maar wel een waar de ongerepte natuur voor het grijpen ligt. Nairobi bevindt zich temidden van een aantal schitterende parken, en zelfs bij een verblijf in de stad kun je makkelijk een uistapje maken naar de natuur.

Nairobi National Park

Ben je in Nairobi, dan moet je ook echt een bezoek brengen aan het Nairobi National Park. Dit natuurpark ligt op steenworp afstand van het zakendistrict van de stad, en wolkenkrabbers hebben hier plaatsgemaakt voor uitgestrekte steppes en wildlife. Je vindt er meer dan 100 verschillende soorten zoogdieren, waaronder buffels, giraffes, zebra’s en luipaarden. Daarnaast zijn er volop mooie wandelpaden en heb je grote kans om wilde dieren te spotten. Een bijzondere ervaring op slechts een klein stukje buiten de stad.

Tsavo West NP

Safari
Tijdens safari’s worden buffels, giraffen, kudu’s, olifanten en diverse soorten antilopen gezien. Roofdieren zijn wat lastiger te vinden al worden de leeuwen rondom Lions Hill in Lumo vaak gezien. Met meer dan 400 vogelsoorten is het vogelleven zeer goed vertegenwoordigd. Tijdens de safari’s in Tsavo West is het naast het wildleven ook genieten van de bijzondere landschappen, de zwarte lavastromen en de groene vegetatie.

Nachtsafari
In de avonduren ontwaakt er een geheel ander dierenleven in Tsavo West. Tijdens de safari gaat u op zoek naar het stekelvarken, galago, serval en aardwolf en wie weet zelfs een luipaard.

Informatie over de reis

Een spectaculaire reis voor mensen die een safari een keer willen uit proberen. Een korte reis met daarin zoveel mogelijk zien en doen. We gaan in Nairobi op zoek naar wilde dieren. Daarna verblijven we 2 nachten middenin Tsavo West NP. Bijzonder want je kan vanuit je kamer de wilde dieren langs zien komen! Een onvergetelijke ervaring, dit wil je niet missen!

Groepsreis Kenia reisoverzicht

Reisinformatie:
-Datum: 7 t/m 13 juni 2022
-Deelnemers: 8-14 personen

Prijs is inclusief:
✔ Retourvlucht Amsterdam – Nairobi
✔ 1 overnachting in Nairobi (3 sterren en zwembad)
✔ 2 overnachtingen in Tsavo West NP (5 sterren lodge)
✔ 2 overnachtingen in 3 sterren hotel met zwembad in Nairobi
✔ 4 keer ontbijt
✔ Excursie; game drive in Nairobi NP
✔ Excursie; 3x game drive
✔ Retour trein ticket Nairobi-Tsavo West NP
✔ Alle transfers
✔ Reisbegeleiding tijdens de gehele reis
✔ Gratis app met daarin alle reisinformatie
✔ Alle belastingen en toeslagen
✔ Reisbureaukosten
✔ Bijdrage calamiteitenfonds
✔ Bijdrage SGR heffing

Prijs is exclusief:
✔ Persoonlijke uitgaven
✔ Overige maaltijdens tijdens de reis
✔ Overige excursies
✔ Reis en/of annuleringsverzekering (deze kan je bij mij afsluiten)
✔ Ruimbagage (deze kan je bij mij bijboeken)

Reissom
Prijs €1749 per persoon op basis van 1 persoon
Prijs €1399 per persoon op basis van 2 personen (2 persoonskamer)

 • Dagprogramma

  Dagprogramma:

  7 juni – reizen van Amsterdam naar Kenia

  We verzamelen op Schiphol voor ons vertrek naar Kenia. Het betreft een nachtvlucht, we komen de volgende morgen aan in Kenia.

  8 juni – Nairobi Nationaal Park

  In de ochtend komen we aan in Nairobi. We gaan gelijk op pad voor onze eerste ontmoeting met de wilde dieren, Nairobi Nationaal Park. In de middag worden we bij het hotel gebracht waar we kunnen relaxen bij het zwembad.

  9 juni – op zoek naar de big 5

  Na het ontbijt vertrekken we met de trein naar Tsavo West NP. We verblijven in een bijzonder mooie lodge waar je vanuit je kamer misschien wel wilde dieren voorbij ziet komen. In de avond hebben we onze eerste game drive in dit park.

  10 juni – 2x op zoek naar de big 5

  Vandaag hebben we twee game drives op het programma staan. Tussendoor kan je genieten van de bijzondere omgeving of je kan in het nabij gelegen park een duik nemen in het zwembad.

  11 juni – Nairobi

  In de ochtend nemen we de trein naar Nairobi. We worden afgezet bij ons hotel waar je nog een dagje kan relaxen aan het zwembad. Je kan ook nog een excursie bij reserveren of zelf op pad gaan in de stad.

  12 juni – terugreis

  Vandaag heb je nog een vrije dag. Je kan bij het zwembad relaxen of een excursie bijboeken. Rond 21.00 uur worden we opgehaald en naar het vliegveld gebracht voor onze vlucht naar Nederland.

  13 juni Aankomst

  We komen de volgende dag in de middag aan. Als we aankomen in Amsterdam komt de reis ten einde.

 • Vluchten
 • Reisgezelschap

  De reis bestaat uit een groep van 8-20 personen.

  De reis gaat door als er minimaal 8 personen aangemeld zijn.

 • Reisvoorwaarden

  Als je je inschrijft voor deze reis ga je akkoord met de algemene reisvoorwaarden. Deze kan je hier nalezen. Reisbureau Valkengoed is aangesloten bij United Travel alle reizen die worden geboekt vallen hieronder.

  ANVR-Reizigersvoorwaarden 

  United Travel (KvK 59901152) is aangesloten bij de ANVR.

  De ANVR hanteert strenge normen voor het lidmaatschap en bevordert de kwaliteit van reizen en informatie daarover.

  De reizen op deze website worden aangeboden onder de ANVR-Reizigersvoorwaarden (Reis- en/of Boekingsvoorwaarden en/of Gekoppeld Reisarrangement-voorwaarden) die van toepassing zijn op alle aanbiedingen op deze website tenzij uitdrukkelijk wordt aangegeven dat dit niet het geval is.

  Klik hier voor de printversie ANVR-Reizigersvoorwaarden voor het lezen en opslaan van de ANVR-Reizigersvoorwaarden en overige belangrijke informatie.

  Klik hier voor de brochure.

  Klik hier voor het ANVR Certificaat van United Travel.

  Stichting Garantiefonds Reisgelden

  United Travel (KvK nr 59901152) is aangesloten bij SGR.

  U kunt dit controleren via www.sgr.nl Binnen de grenzen van de SGR-garantieregeling (www.sgr.nl/garantieregeling) vallen de op deze website gepubliceerde reizen onder de garantie van SGR. Deze SGR-garantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is dat zijn vooruitbetaalde reisgeld wordt terugbetaald als de wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen prestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorggedragen voor de terugreis.

  Calamiteitenfonds

  United Travel (KvK nr. 59901152) is aangesloten bij de Stichting Calamiteitenfonds Reizen.

  De garantie van het Calamiteitenfonds houdt in dat u als reiziger die deelneemt aan een reis waarop de garantie van toepassing is:

  • (een deel van) uw reissom terugkrijgt indien wij de reis als gevolg van een calamiteit niet of niet volledig kunnen uitvoeren;
  • de noodzakelijke meerkosten vergoed krijgt indien wij als gevolg van een calamiteit de reis moeten aanpassen of indien wij u vervroegd moeten repatriëren.

  Onder calamiteit wordt verstaan een door molest of natuurramp veroorzaakte abnormale gebeurtenis.

 • Annulering

  De aanvullende annuleringsvoorwaarden:

  • De reis is niet kosteloos te annuleren
  • De reis is tot 30 dagen voor vertrek tegen 50% kosten te annuleren
  • De reis is binnen 29 dagen of korter tegen 100% kosten te annuleren

  Annuleringsverzekering:

  • Het is verstandig om een annuleringsverzekering af te sluiten voor de reis. Hieronder zijn de 2 mogelijkheden die je voor de reis kan afsluiten:
  • Een kortlopende annuleringsverzekering  bekijk hier de verzekeringskaart
  • Een kortlopende all risk annuleringsverzekering  bekijk hier de verzekeringskaart

  Reis je meerdere keren per jaar? Dan kan het verstandig zijn om een doorlopende annulering/reis verzekering af te sluiten. Vraag bij de boeking om meer informatie over deze verzekering.